
Ingredients
- 1 κιλό καρότα τριμμένα
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 λίτρο νερό
- 25γρ πηκτίνη
- 2 κόκκους μπαχάρι
- 1 ξύλο κανέλα
- 5 τεμ κάρδαμο
- Χυμός και ξύσμα από 2lime και 1 πορτοκάλι
- 2κ.σ ροδόνερο
Instructions
Προσθέτεις όλα τα υλικά [ εκτός κάρδαμο, κανέλα , μπαχάρι και ροδόνερο ] σε κατσαρόλα . Βάζεις σε φίλτρο του καφέ το κάρδαμο , το μπαχάρι και την κανέλα κλείνεις με σπάγκο πολύ καλά και αφήνεις την μαρμελάδα να βράσει 15 με 20 λεπτά.
Για να καταλάβεις αν είναι έτοιμη κάνε την τεχνική του κρύου πιάτου. Αφαιρείς από την φωτιά την κατσαρόλα και βγάζεις το φίλτρο προσθέτεις το ροδόνερο και ανακατεύεις. Αποθηκεύεις την μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα και τα γυρνάς ανάποδα τα βάζα να κρυώσουν.