Σούπα με ζυμαρικά
Τοσκάνη , Β. Ιταλία φημίζεται για τις γραφικές της πόλεις , την καλλιτεχνική , πολιτιστική κληρονομιά, τα κρασιά και το φαγητό της. Οι τοπικές σπεσιαλιτέ είναι κυνήγι , τρούφες και άγρια βότανα. Βασικότερο αγαθό της Τοσκάνης το ψωμί [ φοκάτσια ] και αφού είναι γεμάτη με ελαιώνες ..το λάδι είναι απαραίτητο συστατικό. Τα αμπέλια στους λόφους του Κιάντι θα σε μαγέψουν και μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις το Βισάντο τον ( άγιο οίνο).
Υλικά:
- 500γρ πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
- 1 ώριμη ντομάτα χοντροκομμένη
- 1 πράσο το λευκό μέρος ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα φύλλα φασκόμηλο ψιλοκομμένο
- 5 κ.σ ελαιόλαδο
- 2 λίτρα νερό [ περίπου ]
- 250γρ κοφτό μακαρονάκι
- Αλάτι- πιπέρι
- Τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση:
Βάζεις όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με το λάδι.
Ρίχνεις το νερό λίγο αλάτι και αφήνεις να σιγοβράσει για 45 λεπτά περίπου.Στα 30 λεπτά προσθέτεις τα ζυμαρικά και τα αφήνεις να βράσουν.
Ρίχνεις πιπέρι και λίγο αλάτι αν χρειαστεί και σερβίρεις με παρμεζάνα και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και φρυγανισμένο σκορδόψωμο.
[huge_it_slider id=”1″]